top of page
Поиск
  • dik-library

Зустріч, що зігріває серця


Холодного березневого дня, коли ще березень то кине сніжком в обличчя, а то ще в шибку стукає дощем, коли душі так прагнеться тепла, щирої розмови, якогось прихистку і затишку, наші користувачі дружно поспішали до Диканської публічної бібліотеки, де в приміщенні читального залу провідний бібліотекар абонементу Т.Михайлик організувала для широкого кола читачів творчу зустріч з талановитою поетесою - полтавкою, нашою відомою краянкою Галиною Василівною Вовченко.



Цікава, неординарна особистість, людина з небайдужим гарячим серцем, великий оптиміст і життєлюб, енергійна, багатогранна, натхненна, творча... Вона авторка 16 поетичних та гумористичних книжок. Їй є що сьогодні сказати людям. Її щирі, красиві, багаті, образні поезії прочитуються серцем.

А ще - вона талановита фотохудожниця, яка тісно переплела своє захоплення - фотопейзажі - з власною поезією. Чимало віршів поетеси покладено на музику та звучать сьогодні по радіо та ТБ.

Зустріч вийшла теплою і затишною. Адже в такий непростий для нас і нашої держави час, людям так не вистачає Світла, Добра, Духовності. То ж де її шукати сьогодні, як не в духовній скарбниці - бібліотеці?

Отож, ведуча заходу, Т.М.Михайлик ознайомила присутніх з основними віхами біографії та творчості поетеси. Провідний бібліотекар Інтернет - центру Т.Гальченко та інженер - програміст О.Волинець підготували відеопрезентацію по творчості авторки "П'ю серцем кожну днину". Було багато поезії і вражень. Звучали вірші, етюди, гумор в авторському виконанні. Слухачі почули дві пісні на слова поетеси "Ода вчителю" та "А поет, як свічка". Ділилися враженнями шанувальники творчості Г.Вовченко - Л.О.Лашко, Н.Я.Дроб'язко, А.В.Оніпко, Л.П.Рета.

На завершення зустрічі Т.Михайлик запропонувала відвідувачам короткий інформаційний огляд літератури "Літератори Полтавщини".

На хвилі позитиву читачі придбали собі поезії Г.Вовченко та поспішили взяти їх у бібліотеці.

Читаймо поезію! Вона додасть нам Світла в душі, наснаги до життя, віри в завтрашній день і оптимізму!









10 просмотров0 комментариев
bottom of page