top of page
Поиск
  • dik-library

Крути вчать дивитися в майбутнє

Більше 100-а років пройшло з часу тих трагічних подій, коли 300 хлопчаків, майже дітей, пішли в безсмертя прямо зі студентських аудиторій, щоб стати легендою, символом героїзму та жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну.


29 січня 1918 року на залізничній станції поблизу селища Крути за 130 кілометрів на північний-схід від Києва розпочався бій між 4-тисячною більшовицькою армією та 300-ма київськими студентами, що захищали підступи до Києва.


В масштабах всесвітньої історії ця битва зовсім невеличка, але вона мала вагоме історичне значення, бо затримала більшовиків на декілька днів, чим дозволила урядові УНР вперше за понад 150 років ( з часів скасування Гетьманщини) добитися міжнародного визнання України на переговорах у Бресті.


З нагоди 104-их роковин трагічних подій під Крутами для учнів 7-А та 8-Б класів ОЗ «Диканська ЗОШ І-ІІІ ст.» був проведений патріотичний портал «Крути вчать дивитися в майбутнє».


Провідний бібліотекар читального залу Диканської публічної бібліотеки С.Тютюнник розповіла присутнім про перебіг подій столітньої давності, адже юнаки далекого 1918-го року були такими ж завзятими, як і ті, кого ми назвали кіборгами в 2014-2015. Крутянці були першими кіборгами у нашій історії. І в нашій пам’яті вони назавжди залишаться вічно молодими героями.


Також переглянули відео ролик «Пісня про Героїв Крут» у виконанні ліцеїстів Львівського військового ліцею імені Героїв Крут, та ознайомилися з літературою, де можна прочитати про ці події.





7 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page